БИБЛИОТЕКА
ДУГА

Пешев, Божидар: Тајна Ртањске пирамиде

Дечак Бојан је пожелео да сазна све о настанку имена Ртањ, мистеријама, легендама и митовима, магнетним и гравитационим аномалијама које ометају прелет авиона и скрећу путање сателита.

Михаиловић Цера, Мирослав: Није него

У овој вешто компонованој књизи, аутор пева о свим животним радостима и тешкоћама карактеристичним за свако младо биће: како о школи, игри и првим љубавима, тако и о породичним проблемима, социјалним и моралним аспектима живота.

Душан, Миловановић: Унуци и друга бића

Кад човеку буде дато да стекне највише звање и титулу: деда, онда му се и живот промени.

Дугалић, Љиљана: Ледени витез Мика од баре

Љиљана Дугалић има сјајну способност да оно што памти тако лепо опише и подели са нама, па Ледени витез Мика од баре постаје и наш друг из детињства.

Северовић, Милена: Сунчева свирала

У поезији Милене Северовић природа је део наше духовности без које не можемо остати ведри и поносни сто живимо.

Бег, Драгутин: Ноћне птице

„Ноћне птице” је топла и интригантна прича о стасању једне нове генерације наше деце, која је, изгледа много више од нас - старијих, постала свесна важности заштите животне средине.

Ђекић, Јелена: Фрајер

На окосници противречности између трагања и разумевања настао је  први роман Јелене Ђекић Happy end и пропале везе, као прича о младалачкој необузданости једне урбане генерације адолесцената, о њиховим љубавима, тежњама, жељама и искушењима, као узбудљива прича о откривању и формирању вредносних ставова, сналажењу и несналажењу, разочарањима и мирењу, преплету побуне и помирења, првим младалачким љубавима.

Андерсенове бајке - Andersen`s fairy tales

Ханс Кристијан Андерсен је био дански књижевник, познат као писац бајки у којима се могу наћи озбиљни, тужни или иронични мотиви и из којих се могу извући поуке.

Алкот, Лујза Меј: Девојчице

Четири девојчице Мерч (Ејми, Бет, Џо и Мег) које са мајком, док је отац био на фронту, преживљавају тешке тренутке оскудице и сналажења, повезане дирљивим везама у настојању да сачувају храброст и самопоштовање.

Српске народне приче и бајке

Српске народне приче и бајке садрже, поред оних већ препознатљивих наслова, и неке помало заборављене и неправедно запостављене приче и бајке из наше народне баштине, а намењене су, пре свега, школском узрасту.

Бајке света

Код свих народа света бајке су међусобно сличне. У овој књизи су представљене мање познате јеврејске, турске, јерменске, финске, норвешке, италијанске и руске народне бајке.

Гримове бајке - Grimm`s fairy tales

Чаробни свет бајки, са свим лепим принцезама, злим маћехама, храбрим принчевима и верним животињама је већ стотинама година саставни део детињства скоро све деце света, а свет маште је један од најбитнијих елемената њиховог емоционалног развоја и сазревања.

Ђекић, Јелена: Happy end и пропале везе

Ово је роман-првенац младе београдске књижевнице Јелене Ђекић. У њему нам се на необичан, понекад чак и младалачки необуздан, начин казује о свему ономе што највише заокупља пажњу наше најмлађе, пре свега урбане, адолесцентске генерације: о љубавима, жељама, међусобним односима, тек формираном ставу према породици итд.

Морган, Мелиса: Камп поверења - Џенина дилема

Мелиса Морган је псеудоним америчке списатељице књига за децу која живи и ради у Њујорку. Најпознатије дело јој је серијал „Камп поверења” намењен деци узраста од осам до дванаест година.

Морган, Мелиса: Камп поверења - Наталијина тајна

Мелиса Морган је псеудоним америчке списатељице књига за децу која живи и ради у Њујорку. Најпознатије дело јој је серијал „Камп поверења” намењен деци узраста од осам до дванаест година.

Свети Сава пастир и предводник

Веома давно живео је један млади принц. Био је необично мудар, богат и леп. Сва врата светске славе и уживања била су му отворена.

Алкот, Лујза Меј: Дечаци

Лујза Меј Алкот је рођена 1832. у Џерментауну (Пенсилванија) а умрла 1888. у Конкорду (Масачусетс). Отац јој је био, такође, писац, филозоф и педагог, у духу реформаторског хришћанства основао је неколико школа и бавио се проблемима образовања и социјалне правде.

Алкот, Лујза Меј: Деца госпође Џо

Четири сестре, које су одрасле у љубави својих родитеља и пријатеља, а које смо упознали у претходне три књиге, засновале су сопствене породице и покушале да својој деци пруже исту пажњу којом су њих обасипали господин и госпођа Мерч.

Алкот, Лујза Меј: Девојчице расту

Онима који су већ прочитали роман Девојчице, познати су ликови четири сестре: Мег, Џо, Еми и Бет, које одрастају у љубави својих родитеља и пријатеља Лорија.

Јовановић-Змај, Јован: Лепа реч

У овим песмама Јован Јовановић Змај је обухватио цело детињство од колевке до дечаштва и у поетско-педагошкој форми дао богату и разноврсну галерију дечијих ликова.

Ленард, Елизабет: Цице и иглице

Елизабет Ленард је одрасла у Атланти, где је студирала енглески језик и креативно писање на универзитету у Мичигену. Радила је као новинар у Чикаго магазину. Аутор је више од двадесет књига за децу и омладину.

Хоџсон Бернет, Франсес: Мала принцеза

Франсес Хоџсон Бернет (1849-1924) је америчка књижевница рођена у Манчестеру, у Енглеској. После смрти њеног оца породица је нагло осиромашила, па су бољи живот потражили у Тенесију, у Америци.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Носилац маске

Амос Дарагон, интелигентни дванаестогодишњак, изабран је да предводи нову генерацију Носилаца Маске. Ове драгоцене маске носиле су у себи свету магију елемената.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Кључ за Браху

Да ли су богови помогли Амосу Дарагону да оствари њихове велике планове? Дан након велике битке за ослобођење Земље краљева, којом сада влада његов пријатељ Жино, Амос полази у следећу, не мање опасну авантуру.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Сумрак богова

Хорде гоблина нападају село за селом, остављајуЋи за собом пустош и смрт. Град Берион је претворен у прах и пепео, док се на Северним планинама поново рађа раса змајева.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Ал Катрум - Земље сенки

У подножју гигантског дрвета, Амос Дарагон је пронашао стару, руком писану књигу која је припадала оцу дечака-медведа Бехорфа Бромансона.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Фрејино проклетство

Односи у нордијском пантеону богова нису више добри. Фреја, богиња плодности увређена Одиновим понашањем, баца проклетство на Беорите, омиљени народ свог непријатеља.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Кула Ел-Баб

У потрази за мајком Фрилом и учитељем Сартиганом, Амос ће кренути дуж реке Волф ка Сумерским земљама.

Перо, Брајан: АМОС ДАРАГОН - Енкијев гнев

Покушавајући на разне подле начине да постане једини бог сумерског Пантеона, Енки шаље на земљу десет несрећа за десет дана.

Нил, С. Александар: Нови Самерхил

Књига Нови Самерхил садржи Нилов поглед на педесет година руковођења пионирском самоуправном слободном школом Самерхил.